Kindervakantiespelweek Son neemt moeilijke besluit niet door te gaan

Drie kinderen die samen aan het zaklopen zijn
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Helaas heeft de organisatie van de Kindervakantiespelweek Son laten weten dat er besloten is dat het evenement door het COVID-19 virus opnieuw niet door kan gaan. Alle ouders die hun kind of kinderen hadden ingeschreven voor de spelweek zijn inmiddels per mail op de hoogte gesteld. En ook de ingeschreven vrijwilligers hebben een mail gehad.

Ondanks dat organisatie erg gemotiveerd is om een week te organiseren binnen de mogelijkheden die er wel zijn, zijn zij van mening dat dit niet op een verantwoorde manier kan. De regels zoals deze nu gelden – en mogelijk ook nog tijdens de spelweek – beperken hen en maken een groot gedeelte van de activiteiten onmogelijk.

Daarnaast willen zij geen risico nemen dat de spelweek in de laatste week van de schoolvakantie een bron van besmettingen is, waardoor de scholen niet op normale wijze kunnen starten in het nieuwe schooljaar.

Het was een ontzettend moeilijk besluit om de spelweek voor het tweede jaar op rij af te moeten lasten. De organisatie hoopt van harte dat ze volgend jaar de naam van de schoolgaande kinderen weer op de lijst van inschrijvingen zien staan. De Kindervakantiespelweek Son voor 2022 staat gepland van 29 augustus tot en met 1 september 2022.

Post article

Post article