Search
Close this search box.

Kleinschalige natuurboerderij Breugelse Bokken biedt eerlijk geitenbokkenvlees

Foto: Breugelse Bokken

De nieuwe kleinschalige natuurboerderij Breugelse Bokken in Son en Breugel geeft geitenbokken die overblijven bij de productie van geitenkaas, een tweede kans.

Geitenbokkenvlees wordt in Nederland amper gegeten. Breugelse Bokken, gerund door boer Maarten Segers en zijn zoon Job, wil hier iets aan doen. Het is zonde om al dit vlees weg te gooien, want het smaakt heerlijk. Breugelse Bokken geeft de bokjes een goed leven buiten in de wei én geeft vleesliefhebbers de kans om een heerlijk stukje, eerlijk geitenbokkenvlees op hun bord te leggen.

Breugelse Bokken houdt de bokken op een ‘ouderwetse’ manier. In tegenstelling tot veel andere boerderijen staan de bokken bij Breugelse Bokken het hele jaar door in de wei. Daar hebben de dieren veel ruimte en kunnen ze genieten van gras, wilgentakken, brandnetels en al wat er aan natuurlijk eten voorhanden is. Daarnaast krijgen ze uiteraard stro, hooi en een handje brokjes. Dat is niet alleen prettig voor de bokken, maar ook voor de vleesliefhebbers. Zo kun je je eigen vlees zien groeien in de wei. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om een kijkje te komen nemen bij de wei aan de Oude Vresselseweg (kruising Mosbulten) in Sint Oederode. Daarnaast kunnen bokkenfans het lief en leed van de dieren en het werk op de boerderij volgen via Facebook.

Breugelse bokken verkoopt het bokkenvlees in eigen beheer via het crowdfundingproject ‘Boek een Bok’. Terwijl het vlees nog even groeit in de wei kun je voor 50 euro een vleespakket boeken. In ruil daarvoor ontvang je voor het eind van het jaar een vleespakket ter waarde van 60 euro. Dit vleespakket bestaat uit circa 2,5 kg bokkenvlees en is een mix van luxe vlees, stoofvlees, soepvlees en gehakt/hamburgers. Meer informatie is te vinden via https://breugelsebokken.nl.

Neem dan contact met ons.