Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klimaatfilm Before the flood tijdens Avond van de Duurzaamheid

Klimaatfilm Before the flood tijdens Avond van de Duurzaamheid
Foto: National Geographic

Tijdens de Avond van de Duurzaamheid op dinsdag 10 oktober aanstaande wordt de klimaatfilm Before the Flood vertoond in het Vestzaktheater in Son en Breugel.

De spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk. Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn.

“De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film Before the Flood. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

De film begint voor Brabanders dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: het paradijs, de zondeval en de hel dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

Unieke samenwerking

Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeente Son en Breugel en de Metropoolregio Eindhoven wordt de film éénmalig in het Vestzaktheater getoond en gratis aangeboden aan de inwoners van ons dorp.

Wethouder Tom van de Nieuwenhuijzen: “Het veranderende klimaat vraagt om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal en in Son en Breugel. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De urgentie is hoog. Before the Flood maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom willen wij als gemeente deze film graag aan een breed publiek tonen. Dankzij de samenwerking met National Geographic is dat nu mogelijk.”

Gratis toegankelijk

De film is gratis toegankelijk en wordt vertoond als onderdeel van de Duurzaamheidsavond. Deze avond begint om 19:00 uur. De filmvoorstelling begint om 20:30 uur, na de uitreiking van de Duurzaamheidsprijs en het ontsteken van de ledverlichting. Voorafgaand bestaat de mogelijkheid om de Duurzaamheidsmarkt te bezoeken. Er zijn geen toegangskaarten nodig, er is plaats voor 100 personen, dus zorg dat je op tijd bent.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play