Search
Close this search box.

Koen van den Hurk wint Gouden Koksmuts

Foto: Marianne van den Hurk via Twitter

De Sonse kok Koen van den Hurk wint met team Wollerich de Gouden Koksmuts.

Het team van restaurant Wollerich, bestaande uit patron-cuisinier Gerard Wollerich, Koen van den Hurk en Eric Bons, moest binnen anderhalf uur de jury hun gerechten voorschotelen. Het team uit het gelijknamige restaurant uit Sint-Oedenrode wist uiteindelijk te winnen van zes andere teams.

Koen van den Hurk vertelt aan MissetHoreca: “Ik heb ons gewoon ingeschreven… Chef heeft nog nooit een wedstrijd gekookt.  En Eric Bons ook niet… Maar we vormen wel een goed team. Natuurlijk waren we vanochtend wat gespannen. We hebben passend gekookt, zoals we dat ook bij Wollerich doen. Een klassiek tongrolletje, zwezerik en een dessert met amandel, donkere chocolade en sinaasappel. En een sabayon van champagne.”

De jury koos Wollerich ondanks dat zij en de overige teams op safe speelde. Gerard Wollerich heeft de prijs opgedragen aan zijn moeder van 93, die thuis met een grote glimlach op de bank zat. Dit terwijl het aanmelden eigenlijk niet gepland was: Gerard moest een weddenschap inlossen met Koen van den Hurk nadat hij vorig jaar het Zilveren Koksmes won.