Zoek
Sluit dit zoekvak.

Komende week op de kiosk: Seniorenorkest Nuenen en de Aalander Muzikanten

Komende week op de kiosk: Seniorenorkest Nuenen en de Aalander Muzikanten
Foto: De Aalander Muzikanten

Deze week verzorgen twee gezelschappen een muzikaal optreden op de kiosk op het Kerkplein.

Donderdag 22 juni: Seniorenorkest Nuenen

Komende donderdag – Marktdag – treedt het Seniorenorkest Nuenen van 14:00 uur tot 16:00 uur op. De muzikanten brengen een aantal nummers uit hun gevarieerde repertoire.

Het orkest is opgericht in 1987 en bestaat dus al 30 jaar. De muzikanten treden vnl. op in verzorgingstehuizen onder het motto “Onze hobby is uw luisterplezier”. Het orkest was al een paar keer eerder te gast op de kiosk. Mocht het weer niet mee willen werken op deze donderdag, dan wagen zij op donderdag 29 juni een nieuwe poging op dezelfde tijd.

Zondag 25 juni : De Aalander Muzikanten

Ook de kapel De Aalander Muzikanten treedt weer op op de kiosk. Het optreden begint om 14:00 uur en duurt ongeveer twee uur. De toegang is gratis. Het optreden gaat uiteraard alleen door met goede weersomstandigheden.

De Aalander Muzikanten zijn 57 jaar geleden opgericht als carnavalskapel. Momenteel bestaat de kapel uit zestien leden, waaronder een zanger en een zangeres, en een muzikaal leider. De naam Aalander Muzikanten is ontleend aan het stroomgebied van het riviertje de Aa in de buurt van Bakel.

Het repertoire van het orkest bestaat uit een ruime selectie aan muziek: van polka’s, walsen en moderne muziek tot marsen, schlagers en feestmuziek. Bij veel muziek heeft men ook zang, in maar liefst vier verschillende talen (Nederlands, Duits, Tsjechisch, Engels).Ook bevat het repertoire een ruime hoeveelheid aan solostukken, verdeeld over alle instrumentgroepen.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play