Koningin Máxima gaat nieuwe vestiging Prodrive virtueel openen

Prodrive op Ekkersrijt in Son
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Niemand minder dan koningin Máxima heeft de eer om de nieuwe vestiging van Prodrive in het Amerikaanse Canton te openen. En dat doet ze virtueel.

Donderdag 8 oktober zal koningin Máxima de nieuwe vestiging van het Sonse Prodrive openen. De nieuwe vestiging zal openen in Canton, Massachusetts in de Verenigde Staten. De opening zal de koningin verrichten op een bijzonder manier: het ‘lintj’e zal virtueel doorgeknipt gaan worden. Koningin Máxima verricht de virtuele opening mede als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Zij doet dit samen met gouverneur Charlie Baker van de staat Massachusetts.

Prodrive ontwikkelt, ontwerpt en produceert software en hardware voor de halfgeleider industrie, de medische sector, de automobielindustrie en toepassingen voor energie en infrastructuur. Door een vestiging te openen in Canton kan het bedrijf verder groeien met productie, onderzoek en ontwikkeling. De omgeving van Canton is in de naburigheid van topuniversiteiten als Harvard en Massachusetts Institute of Technology (MIT), waardoor talent lokaal gezocht kan worden.

Het is niet de eerste keer dat de Koninklijke familie met Prodrive in contact is gekomen. In 2015 bezocht koning Willem-Alexander met de toenmalige minister Henk Kamp van Economische Zaken het bedrijf op Ekkersrijt.

Post article

Post article