Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koningsconcert maakt grandioos debuut op Koningsdagprogramma

Koningsconcert maakt grandioos debuut op Koningsdagprogramma
Foto: Ons Son en Breugel

Het Kerkplein was op de vooravond van Koningsdag het toneel van het eerste Koningsconcert, dat de nieuwe traditie knallend inluidde.

Het Oranjecomite en harmonie Pro Honore Et Virtute sloegen de handen ineen om samen een groots opgezet Koningsconcert te organiseren. Een nieuwe traditie dat volgens de harmonie in Deurne al jaren een succesformule is. De 2018 editie mag als eerste editie meteen de boeken in gaan als een waardevolle toevoeging aan het Koningsdagprogramma. Gezien de opkomst vonden de bezoekers van het concert dat ook.

De presentatie van het Koningsconcert lag in handen van Malou Jansen-van Eck, een misschien niet voor de hand liggende keuze maar wel een uitstekende. Naast presentatietalent was het podium klaar voor zangtalent van eigen bodem, en daarbuiten. Jonge talenten Lisa Verkuylen, Mischa de Gooijer, Evelien Slegers, Jolijn de Greef en Milou Gevers zongen de sterren van de hemel, maar ook podiumbeest George Blanken en routinier Aris Weel boden hun stem aan voor het concert.

De combinatie met eredivisie harmonie Pro Honore Et Virtute gaf net dat beetje meer dan bijvoorbeeld een zittingsavond. Een orkest als ondersteuning biedt een bombastische diepgang dat een achtergrondbandje niet kan bieden. Dirigent Johan Smeulders weet met zijn swingende bewegingen de sfeer goed over te brengen naar de muzikanten. Het repertoire bood een divers aanbod dat jong tot oud wist te behagen, van Deep Purple tot Xander de Boussonier, van Michel Sardou tot Evanescence. Geen klus te zwaar voor Pro Honore.

Het Koningsconcert luidt met het concert een hopelijk drogere Koningsdag in, gezien het weer niet helemaal mee wist te werken. Het publiek liet zich hier echter niet wegjagen door een paar druppels die een klein gedeelte van het concert uit de lucht kwam vallen. Zij bleven tot het einde geboeid met de meezingers die luidkeels over het Kerkplein galmden. Al met al een prima uitgangspunt om volgend jaar deze nieuwe traditie voort te zetten.