Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kortere stremming over hefbrug Son dan voorzien

De hefbrug in Son over het Wilhelminakanaal
Foto: Ons Son en Breugel

Is de hefbrug in Son nu voor wegverkeer afgesloten tot 29 september of 24 september? Ons Son en Breugel zocht het voor je uit.

Eerst was een stremming voorzien van maandag 13 september tot en met woensdag 29 september. Ondanks dat de onderhoudstijd ongewijzigd blijft, is de brug wel eerder open. Vanaf maandagochtend 13 september zal de brug gesloten zijn voor wegverkeer, maar op vrijdagmiddag 24 september weer geopend worden.

Er was onduidelijkheid ontstaan over de exacte omvang van de stremming. Ons Son en Breugel heeft navraag gedaan bij Rijkswaterstaat om duidelijkheid te krijgen, maar ook binnen Rijkswaterstaat was onduidelijkheid. Een woordvoerder heeft vandaag na enkele telefoontjes intern bevestigd dat de stremming van 13 tot en met 24 september is.

“Brug Son is gedurende de periode van 13 tot 25 september 2021 afgesloten voor auto’s. Die kunnen omrijden via de aangegeven omleiding. De brug blijft toegankelijk voor voetgangers, fietsverkeer, buslijn en hulpdiensten. Op 13 en 14 september is de brug afgesloten voor al het wegverkeer in verband met asfalteringswerkzaamheden.”