Search
Close this search box.

Kosten voor tijdelijk hergebruik van voormalig kerkgebouw te hoog

Kosten voor tijdelijk hergebruik van voormalig kerkgebouw te hoog
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeente ziet op tegen de hoge kosten om het voormalige kerkgebouw tijdelijk gebruiksklaar te maken voor evenementen en ziet daar van af.

Diverse organisaties klopten bij de gemeente aan om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor evenementen en activiteiten. Ook stelde Dorpsvisie raadslid Remco Heersen de vraag wat het tijdelijk geschikt maken van de voormalige Sint-Petrus’ Bandenkerk zou kosten.

Het gebouw is sloopklaar gemaakt, waardoor het veel gebreken heeft. Na onderzoek is gebleken dat de kosten geschat worden op 200.000 euro exclusief BTW. Het gebouw zou dan moeten worden voorzien van gas/water/licht, communicatiemiddelen, nieuwe sanitaire voorzieningen, blusmiddelen en vluchtwegaanduiding. Ook is er mogelijk gevaar van nog aanwezige asbest, afbrokkelende stenen en stukken glas.

De kosten wegen echter niet op tegen de baten, vindt het college van burgemeester en wethouders. “Deze kosten zouden uitsluitend voor het tijdelijke gebruik zijn en leiden niet tot een besparing later in het traject,” laat de gemeente weten in een persbericht, “Het college acht de kosten gemoeid met tijdelijk gebruik niet in overeenstemming met de verwachte baten en zal hierop geen verdere actie nemen.”