Krutjesrapers kijken naar mogelijkheden na nieuwe coronamaatregelen

Foto: Ons Son en Breugel

Tussen de nieuw aangekondigde maatregelen en carnaval 2022 zit slechts een kort tijdsbestek. Te kort voor een groot carnavalsfeest, vinden de Krutjesrapers.

Over tien weken is het weer carnavalstijd. Maar de nieuwe maatregelen die aangekondigd zijn voor demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge gooien net als bij carnaval 2021 roet in het eten.

Carnavalsvereniging de Krutjesrapers laat in een verklaring weten dat de traditionele activiteiten voor carnaval 2022 niet door zullen gaan. Tussen het einde van de maatregelen (14 januari 2022) en de eerste zittingsavond (11 februari 2022) zouden slechts vier weken zitten. Te weinig tijd om een feest te organiseren zoals zij dat graag willen. “Het zou in onze ogen een mirakel zijn als er in dat tijdsbestek versoepelingen komen die evenementen zoals wij die kennen weer mogelijk maken.”

“Risico voor de veiligheid”

“Carnaval is bij uitstek het feest waar veel onderlinge contacten zijn, waar geen anderhalve meter afstand gehouden zal worden en waar veel mensen aanwezig zijn. Een virus is dan als vanzelfsprekend een risico voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal. Het valt ons allemaal erg zwaar om opnieuw voor carnaval alles bepalende besluiten te moeten aanvaarden.”

De vereniging houdt in ieder geval hoop om carnaval niet stilletjes aan Krutjesgat voorbij te laten gaan in 2022. Ze gaan kijken of een kleinschalig carnaval mogelijk is. Zonder tent, zonder optocht, naar alle verwachting. “Wij laten van ons horen binnenkort, maar moeten op dit moment berusten in de situatie.”

Post article

Post article