Krutjesrapers: ‘met nu bekende maatregelen gaan activiteiten door’

Adjudant en prins van carnavalsvereniging de Krutjesrapers
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Een jaartje moest Krutjesgat overslaan door corona, maar met de huidige maatregelen ziet carnavalsvereniging de Krutjesrapers kansen voor carnavalsactiviteiten.

Tijdens de persconferentie van 14 september kondigden demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge gewijzigde coronamaatregelen in. De anderhalve meter verdwijnt en toegang door middel van een app in onder andere de horeca wordt verder doorgevoerd.

De nu bekende maatregelen biedt mogelijkheden voor carnaval 2022. “Onder de nu bekende maatregelen per 25 september 2021 zullen de activiteiten van carnavalsvereniging de Krutjesrapers doorgang gaan vinden,” zegt het bestuur van de vereniging in een persbericht. “Daarbij zullen, uiteraard, de dan geldende voorschriften voor onze activiteiten toegepast worden.”

Ontwikkelingen op de voet gevolgd

Hoe de maatregelen er tijdens de carnaval uit gaan zien, is afwachten. Door in een vroegtijdig stadium het unanieme besluit te nemen binnen het bestuur kan vooruit gekeken worden naar de terugkeer van het volksfeest, en de activiteiten die carnavalsvereniging de Krutjesrapers daaromheen organiseert. “Wij zullen de ontwikkelingen daarover op de voet volgen.”

Vol goede moed gaat de carnavalsvereniging met de activiteiten aan de slag. “Wij kijken uit naar een veilig en uitbundig carnaval in 2022.”

Post article

Post article