Search
Close this search box.

Krutjesrapers zet streep door gangbare activiteiten carnaval 2021

Foto:

Met pijn in hun hart moet het bestuur van carnavalsvereniging de Krutjesrapers de gangbare activiteiten voor carnaval 2021 schappen. De veiligheid van de carnavalsvierders moet voorop staan.

In een persbericht laat carnavalsvereniging de Krutjesrapers weten de moeilijke beslissing te hebben genomen om de gangbare activiteiten voor carnaval 2021 niet door te laten gaan. Er zijn simpelweg te veel beperkingen om deze activiteiten doorgang te laten vinden.

Onder de nu geldende noodverordening worden er door carnavalsvereniging de Krutjesrapers geen carnavalsactiviteiten georganiseerd tussen nu en maart 2021. Alle carnavalsactiviteiten worden opgeschort tot het volgende carnavalsseizoen.

“Het is een pijnlijke beslissing,” zegt voorzitter Jasper van Zuuren. “Je moet jezelf iets verbieden wat je graag doet en goed kunt. Maar in het kader van algemene veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers en carnavalsvierders moeten we als bestuur unaniem deze beslissing nemen.”

In reactie op de beslissing laat burgemeester Hans Gaillard weten achter de beslissing te staan. “We hebben eerder al aangegeven dat dit bizarre tijden zijn. Nu moeten we vaststellen dat de carnavalsvereniging heeft besloten dat carnaval onder deze omstandigheden niet door kan gaan. Ik sta daar volledig achter, maar wel met pijn in het hart.”