Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kunstenaar Harrie Sijbers start petitie tegen ontwerp MFA

Foto: RAU B.V.

Op een speciale website die in het leven is geroepen door kunstenaar/ontwerper Harrie Sijbers wordt de mening van Son en Breugel verzameld en kunnen mensen zich uitspreken mensen zich uitspreken tegen (of voor) het huidige ontwerp van het MFA.

Op de door Sijbers in het leven geroepen website MAFgebouw.nl kunnen mensen hun mening geven over het ontwerp van het nieuw te bouwen MFA. Via ‘dorpsbewoners aan het woord’ of via de contactpagin mag iedereen (met respect en zonder op persoonlijke titel mensen aan te vallen) zeggen wat hij of zij wil over het ontwerp. “Een website waar meningen, ideeën, protesten enz. op verzameld kunnen worden,” zegt Sijbers in zijn voorwoord. “Ik ben zelf niet iemand die met een vlag in de hand de barricaden op gaat. Wel heb ik nog eens nagedacht over alternatieve mogelijkheden en heb vervolgens deze website gerealiseerd.”

Het huidige ontwerp is vele dorpsbewoners een doorn in het oog. Het ontwerp zou niet passen binnen de dorpse maat en de rest van het centrum. Het is op de site mogelijk de petitie te tekenen tegen het huidige ontwerp van het MFA. Het is dus geen stem tegen de komst van het MFA, alleen de huidige plannen hiervoor. “De massaliteit van het gebouw, het ontbreken van een ‘dorps karakter’, de onzekerheid over de kosten, het gevoerde proces, de parkeerproblematiek, allemaal zaken waar veel vragen over zijn.”

Het ontwerp van Harrie Sijbers voor het nieuw te bouwen MFA werd goed ontvangen binnen het dorp. “Naar aanleiding van mijn verhaal en visie in Forum, ondersteund met illustraties voor een ‘alternatief MFA gebouw’ kreeg ik en krijg ik nog steeds ontzettend veel reacties, meestal positieve.”

Ondertussen rijdt de MFA trein op volle vaart door en is de volgende halte gepasseerd: er is een omgevingsvergunning aangevraagd om een MFA te kunnen bouwen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play