KWF collecteert in Son en Breugel op anderhalve meter

Twee collectebussen van KWF met QR code
Foto: KWF Kankerbestrijding
Nieuws

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus tot en met 5 september) wordt ook in Son en Breugel weer huis-aan-huis gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, op anderhalve meter afstand van de voordeur.

“De collecte is dit jaar extra belangrijk, want coronacrisis heeft ook de kankerpatiënt hard geraakt”, zegt Maarten Dekkers, coördinator van het collecteteam. “We hopen dan ook dat er in Son en Breugel weer gul gegeven wordt.”

Door maatregelen als voldoende afstand houden kan de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden. Dat is goed nieuws, want nog steeds krijgt één op de drie mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. 

Contactloos via je mobiel

Behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo een gift overmaken. Deze QR-code zal ook via donatiekaarten huis-aan-huis verspreid worden. Ook gaan collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek.

Wijkhoofden gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF? Het collecteteam in Son en Breugel is nog op zoek naar wijkhoofden voor in Breugel, De Gentiaan en het centrum. Als wijkhoofd stuur je tien tot vijftien collectanten aan die voor KWF op pad gaan. Kijk voor meer informatie: https://www.kwf.nl/help-mee-als-wijkhoofd en meld je aan.

Post article

Post article