Search
Close this search box.

Laat gratis je bloeddruk meten door de Hartstichting in de bieb

Dokter die bloeddruk opneemt
Foto: Pexels CC0

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt je al risico.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een verhoging rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders.

Meten is daarom belangrijk. Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel is één van de locaties. De meting is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kan doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Je hoeft je niet aan te melden, je kunt gewoon binnen komen lopen. Het meten is gratis en er staat een kopje koffie of thee voor je klaar.

Data bloeddruk meten

  • Donderdag 12 mei tussen 11:00 en 17:00 uur
  • Vrijdag 13 mei tussen 11:00 en 17:00 uur
  • Donderdag 19 mei tussen 11:00 en 17:00 uur
  • Vrijdag 20 mei tussen 11:00 en 17:00 uur

Meer informatie vind je op de website van Bibliotheek Dommeldal en de website van de Hartstichting.