Search
Close this search box.

De laatste buiging van dirigent Martien Maas

De laatste buiging van dirigent Martien Maas
Foto: Ons Son en Breugel

Na 24 jaar draagt dirigent Martien Maas de leiding van harmonie Pro Honore et Virtute over.

Het was juni 1992 toen Martien Maas voor het eerst voor de fanfare van Son en Breugel stond. De muziekliefhebber pur sang uit Vlierden werd naar Son en Breugel gehaald met als doel het hoogste niveau te bereiken. De lat was hoog en Martien begon met slechts 30 leden, maar gelukkig werd versterking gevonden om de fanfare uit te kunnen laten groeien tot een echte harmonie.

Foto: Ons Son en Breugel

Het afscheid van Martien Maas was dan ook een ’trip down memory lane’. De muziek die gespeeld werd door het orkest waren dan ook de hoogtepunten van 24 jaar Martien. De weg van de vierde divisie naar de eerste divisie werd bewandeld, met hier en daar een uitstapje. De ode van het orkest aan hun vertrekkend dirigent werd samen met twee kinderen van Martien gebracht, een nummer dat dicht bij zijn hart ligt: My Way van Herman Brood.

Niemand, maar dan ook niemand had een vervelend woordje te zeggen over Martien. In veel orkesten gaan dirigenten met onvrede weg, maar dit keer was het een gemoedelijk afscheid. De tijd van Martien was gekomen om zich te gaan concentreren op andere muzikale uitdagingen. De baton is overgedragen aan zijn opvolger Johan Smeulders uit Nuenen, die grote schoenen te vullen heeft.

Foto: Ons Son en Breugel

Want wie Martien Maas op de bok ziet staan, ziet dat hij met passie zijn grote liefde voor muziek uitdraagt. Zijn lichaam en zijn expressie gebruikt hij om Pro Honore et Virtute op het niveau te krijgen dat ze met recht eerste divisionisten maakt. Deze passie blijft hij inzetten voor het Fontys Conservatorium in Tilburg, harmonie “De Vriendenkrans” in Heel en de Koninklijke Harmonie in Deurne. Maar voor Son en Breugel was dit in ieder geval zijn laatste buiging.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


Lees meer over harmonie Pro Honore et Virtute