Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laatste dienst Sint-Petrus’ Bandenkerk op 3 december

Son en Breugel gaat zich wapenen tegen een extreem klimaat
Foto: Ons Son en Breugel

Op 3 december zal de laatste dienst in de Sint-Petrus’ Bandenkerk in Son plaatsvinden, tot verdriet van pastoor Bakermans.

Dat vertellen meerdere bronnen aan Ons Son en Breugel. Het naar voren halen van het onttrekken van de eredienst zou moeten omdat de sloopwerkzaamheden en het weghalen van het asbest in het pand langer gaat duren dan aanvankelijk gedacht. Ook zijn er evenementen in januari zoals het IJsfeest en carnaval, waardoor het krap zou zitten in de planning. De sloop moet voor 1 februari gereed zijn voor overdracht van de grond aan de gemeente.

Pastoor Bakermans zou het volgens parochianen die contact hebben gehad met de pastoor hebben gezegd het verdrietig te vinden om te horen. De oorspronkelijke datum voor het onttrekken van de eredienst zou 1 januari 2018 zijn, waarbij de kerstviering ook nog plaats kon vinden in Son. Naar verwachting zullen parochianen naar Breugel moeten voor de kerstviering.

Maar is de kerk dan al klaar voor de sloop? Gaan de slopers het halen om de ontheffing voor de vleermuizen te krijgen? Het gaat kort dag worden om het gebouw sloopklaar te krijgen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play