Search
Close this search box.

Laatste optredens op Sonse kiosk van seizoen 2018

Kiosk de Sonnestrael
Foto: Ons Son en Breugel

Bij goede weersomstandigheden vinden in de maand september nog een aantal leuke optredens plaats op de Sonse kiosk, die allemaal gratis te bezoeken zijn.

  • Dinsdag 11 september van 19:30 uur tot 21:00 uur: De Pompierskapel uit Valkenswaard

De Pompierskapel, één van de oudste blaaskapellen van Valkenswaard, bestaat al ruim vijfendertig jaar. De kapel werd destijds opgericht door enkele leden van de lokale brandweer, uit enthousiasme voor muziek en het carnavalsfeest. Die twee passies blijken nog altijd niet verdwenen te zijn. Festiviteiten zoals carnaval en brandweerwedstrijden en -festivals waren de grootste reden voor de oprichting.

Sinds 1982 is het ledenaantal verdubbeld van tien naar twintig. De kapel begon met enkel brandweermensen, maar om zo’n goed mogelijke bezetting qua instrumenten te krijgen, heeft men op enig moment besloten dat ook niet-brandweerlui aan kunnen sluiten. Hoogtepunten van de Pompiers zijn de buitenlandreizen geweest naar onder meer Hongarije, Tsjechië en Spanje.

Bij slecht weer wordt het optreden op de kiosk verplaatst naar dinsdag 18 september, dezelfde tijd.

  • Zaterdag 15 september van 14:00 uur tot 17:00 uur: Blaaskapel De Strijper Bloazers

De Strijper Bloazers is de blaaskapel, die deel uitmaakt van Muziekvereniging Eindhoven West uit het Eindhovense stadsdeel Strijp. Deze muziekvereniging, afgekort MEW, bestaat uit een voltallig harmonieorkest, een opleidingsorkest en een blaaskapel. De groep telt bijna twintig leden en is opgericht in 1966 als boerenblaaskapel. Zij kunnen optreden op plekken of momenten, dat een grote bezetting van de harmonie niet haalbaar of wenselijk is.

  • Zondag 16 september van 14:00 uur tot 16.00 uur: Wa’n Klank

Wegens groot succes geprolongeerd. Voor de tweede keer dit seizoen een optreden van de plaatselijke kapel Wa’n Klank als afsluiting van het drukke kioskseizoen. Wa’n Klank bestaat al sinds 1983 en al sinds de komst van de kiosk luidt Wa’n Klank de zomerstop in. Dit jaar zullen zij dus ook de muzikale afsluiter vormen van de volle muziekagenda van de Back commissie, die hoopt ook volgend seizoen weer evenveel optredens te kunnen organiseren.

Groepen of solisten, die volgend seizoen willen optreden kunnen nu al contact opnemen met de secretaresse van de Back Commissie, Ineke Louwers, louwersineke@hotmail.com.