Zoek
Sluit dit zoekvak.

De laatste uitruk voor drie brandweervrijwilligers

De laatste uitruk voor drie brandweervrijwilligers
Foto: Ons Son en Breugel

De brandweer heeft drie bijzondere collega’s uitgezwaaid en zien ploeteren.

Eric van der Heijden, Jan Basten en Jan van Lieshout zijn respectievelijk 8 jaar, 18 jaar en 22 jaar actief geweest bij brandweer Son en Breugel. De drie ondernemers inclusief familie werden, zoals de buren wel gemerkt zullen hebben, in stijl en met heel veel toeters en bellen thuis opgehaald en daarna afgezet bij het combigebouw aan de Rooijseweg. Hun brandweercollega’s stonden in een erehaag klaar om hun collega’s het respect te geven wat ze samen in die collectief bijna 50 jaar opgebouwd hebben.

Foto: Brandweer Son en Breugel

Burgemeester Hans Gaillard, operationeel manager Harry van Uden en de drie (voormalig) voorzitters van de brandweervereniging speechte over hun ervaringen met Eric, Jan en Jan. Eric, de hardwerkende slager, ging als hobby bij de brandweer waar hij altijd de lekkerste gerechten bij menig feestje op tafel wist te toveren. Beide Jannen komen uit een echte brandweerfamilie, in de brandweerlaarzen van hun vaders getreden.

Foto: Brandweer Son en Breugel

Na al het lof en het delen van anekdotes stond er nog één laatste uitruk op het programma. Helaas moest Eric wegens familie omstandigheden de uitruk missen, maar beide Jannen hadden beide genoeg werk verzet voor een hele ploeg. Twee fictieve huisjes stonden in brand, dus aan de lieden de taak het brandje te blussen. Zorgen dat er water is, het uitrollen van slangen, vakkundig het vuur brandmeester maken en vervolgens opruimen, om daarna te kunnen genieten van hun verdiende biertje en een leven zonder actieve brandweer.

Foto: Ons Son en Breugel

Heet nieuws? Stuur de redactie een WhatsApp


Lees meer over de brandweer