Search
Close this search box.

Laatste viering in Sint-Petrus’ Bandenkerk krijgt de kerk niet vol

Gemeente koopt grond en gebouw Sint-Petrus' Bandenkerk
Foto: Ons Son en Breugel

Tweede kerstdag, de dag dat de Sint-Petrus’ Bandenkerk nog een laatste maal werd gebruikt om het geloof in Son te vieren.

In de Sint-Petrus’ Bandenkerk verzamelden vanochtend ongeveer 250 tot 300 parochianen zich voor de laatste viering voor de kerk haar deuren sluit. Via een livestream keken ook ongeveer tien mensen mee. Morgen, 27 december, zal het gebouw uit de eredienst worden onttrokken om gereed te worden gemaakt voor sloop.

Door de laagstaande winterzon werd de normaal moeilijk warm te krijgen kerk verwarmd, alsof een andere macht van buiten naar binnen meekeek naar de laatste viering in de Sonse kerk. De parochie hoopt in juni 2019 een nieuwe kerk in te kunnen zegenen aan de achterkant van de oude toren.

Pastoor Bakermans keek terug naar de 47 jaar dat hij in de Sonse kerk zijn geloof vierde. Toen hij in 1970 naar Son en Breugel kwam waren er doordeweeks ook vieringen. In het weekend waren op zowel zaterdag als zondag twee vieringen, helemaal afgeladen vol. Zelfs de staplaatsen waren moeilijk aan te komen. Maar de tijden zijn veranderd en zelfs tijdens de kerstviering bleek het moeilijk voldoende gelovigen in beweging te krijgen.

Een groep tegenstanders van de sloop van de Sint-Petrus’ Bandenkerk proberen op de achtergrond druk het gebouw te redden. Met de feestdagen is het lastig om een snelle uitspraak van de voorzieningenrechter te krijgen, waar alle hoop nu op gevestigd voor hen.


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.