Lazy Sonnie Afternoon in februari in Amerikaanse sferen

The Chap's Cabin bij Lazy Sonnie Afternoon
Foto: Lazy Sonnie Afternoon (aangeleverd)
Nieuws

Na de start van 2019 presenteert Lazy Sonnie Afternoon de artiesten van februari: het trio Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt, voorafgegaan door The Chaps Cabin.

Spanjers, Dijsseldonk en Panteijdt

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar ooit in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Hierbij gebruik makend van dezelfde karakteristieke mix van Amerikaanse roots-stijlen.

Hun repertoire bestond aanvankelijk uit songs van The Band, aangevuld met vergeten pareltjes uit de americana. Gaandeweg zijn de drie steeds meer eigen werk toe gaan voegen, waarvan een proeve is vastgelegd op hun titelloze EP uit 2015. Voor de voorjaarstour van 2018 werd inspiratie voor een groot deel gehaald uit New Orleans, smeltkroes en geboorteplaats van jazz, rhythm & blues, soul en funk. Verwacht songs (in de stijl) van o.a. Fats Domino, Allen Toussaint en Dr. John.

Spanjers, Dijsseldonk en Panteijdt

Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met veel instrumentaal vuurwerk en fraaie driestemmige zang. En passant het bewijs leverend dat een semi-akoestisch trio zonder drummer wel degelijk kan grooven.

  • Roel Spanjers – piano, accordeon, zang
  • Eric van Dijsseldonk – gitaar, mandoline, zang
  • Wouter Planteijdt – gitaar, zang

The Chap’s Cabin

Martijn van Herpen en Stephan van de Kimmenade zijn door de wol geverfde rockmuzikanten, die elkaar hebben gevonden als ‘westcoast’ georiënteerde singer/songwriters. Waar zij met hun rockband harde en knallende optredens verzorgen, brengen ze als The Chap’s Cabin juist iets zachts en innemends. De intieme sfeer van hun EP ‘Miracles’ laat het lijken alsof de muzikanten naast je in de huiskamer zitten. Breekbare teksten, gedragen door stevige muzieklijnen en sterke refreinen, die in je hoofd blijven hangen. De stemmen van Martijn en Stephan zijn mooi op elkaar afgestemd en maken het geheel tot een warm geluid. Laat je meevoeren door de melancholische muziek van The Chap’s Cabin, die altijd doordrenkt is met een zweem van hoop.

Aanvang/toegang

Lazy Sonnie Afternoon begint om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur. De zaal is vanaf +/-15:00 uur open. Er wordt geen entree geheven maar na het optreden vraagt Lazy Sonnie Afternoon om een bijdrage in de hoed. Jullie gifts zijn noodzakelijk om deze optredens voor de toekomst veilig te stellen. De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden. 

Kijk op de website www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/of meld je aan voor de nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op deze website aanmelden. 

Post article

Post article