Search
Close this search box.

Lazy Sonnie Afternoon in het teken van klassiek en poëzie

Jennifer Porter
Foto: Lazy Sonnie Afternoon (aangeleverd)

Twee vrouwen in de hoofdrol tijdens Lazy Sonnie Afternoon van zondag 3 november. De poëtische Iris Penning (NL) bijt het spits af waarna de “aanstekelijke muzikale geest” Jennifer Porter (USA) met haar 3 muzikanten het podium vullen. Klassiek en poëzie gaan elkaar deze middag ontmoeten in de sfeervolle Kapelzaal van La Sonnerie.

Jennifer Porter

Jennifer Porter is een van oorsprong klassiek opgeleide ( opera) zangeres en pianiste. Zij is zeer veelzijdig: zangeres, pianiste, actrice en ook nog eens in het bezit van de tweedegraads zwarte band Tai Jiu Jitsu. Ze zong met klassieke en jazzorkesten, waaronder het wereldberoemde Glenn Miller Orchestra en kleinere combo’s waaronder haar eigen kwintet. Ze is ook een volleerd Blues-pianist en speelde met C.J. Chenier, Nathan en The Zydeco Cha-Chas en Ils Sont Partis. Haar muzikale repertoire varieert van Jazz en Blues tot Country en Opera. Ze heeft tot nu toe zeven albums opgenomen waaronder haar nieuwste album “These Years”. Scott Yannow, auteur van The Jazz Singers, beschrijft Jennifer als “gezegend met een mooie stem en een aanstekelijke muzikale geest”. Hij beweert verder dat Jennifer “gewoon zwaait, geen noot verspilt, en elk geluid dat ze maakt is mooi. Zij verheft altijd het klassieke materiaal dat ze zingt, waardoor het zowel tijdloos als nieuw klinkt “.

Iris Penning

Foto: Ilse Wolf

De Eindhovense Iris Penning maakt eigenwijze Poëtische Pop. In augustus van dit jaar won ze nog een Vlaamse muziekprijs. Ze eindigde als eerste in de Nekka-wedstrijd, een competitie voor talentvolle artiesten die in de Nederlandse taal zingen.In haar eentje vormt ze harmonieën met zichzelf; niet omdat ze schizofreen is, maar omdat ze een looppedaal gebruikt. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België, ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia. Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandiser tassen met de hand naait en bedrukt en een lettertype maakte van haar handschrift. Ze tourt momenteel door het land met haar nieuwe plaat, “Liever vieze voeten”, die op menig radiostation en Spotify-playlist te horen is.

Lazy Sonnie Afternoon begint zondag 3 november om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur. De zaal is vanaf ongeveer 15:00 uur open. Na het optreden is er in de bar nog de bekende ‘after party’ met de Lazy Sonnie Afternoon huisband Caponata. Om een kwalitatief hoogstaand programma voor Lazy Sonnie Afternoon mogelijk te kunnen blijven maken vragen wij een minimale bijdrage van 5 euro per persoon.

Kijk op onze website www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/ of meld je aan voor onze Nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op onze website aanmelden. De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.