Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leerlingen Key4Music laten in jongerencentrum Oase hun kunsten horen

Foto: Ons Son en Breugel

Een samenwerking tussen de Breugelse muziekschool Key4Music en jongerencentrum Oase biedt een podium voor opkomende artiesten uit eigen dorp.

Key4Music geeft deze dagen maar liefst zeven shows in jongerencentrum Oase. “Key4Music was op zoek naar een plek om op te treden,” zegt Hans Merks, voorzitter van jongerencentrum Oase. “Op de muziekschool in Breugel bleek te klein. We hadden hier in de Oase nog een podium staan die we opgebouwd hadden voor Ons Dorp Live, dus waarom niet hier?” Ja, waarom niet? Het jongerencentrum heeft alles in huis wat nodig is voor een geslaagde avond.

Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, zelf partner en kinderen kwamen luisteren naar de kunsten van de leerlingen van Key4Music. Sommige kinderen durven het alleen aan, andere komen met een groep of worden begeleid door hun docent. Met een breed assortiment aan instrumenten werd het publiek door de jongens en meisjes getrakteerd op moderne nummers als Natural van Imagine Dragons en Happy Now van Zedd. Maar ook woeste rock met het nummer You Shook Me All Night Long van AC/DC werd ten gehore gebracht met een uitstekende gitaarsolo. En wat is een muzikaal evenement tegen het einde van het jaar zonder kerstklassiekers als All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey of Santa Tell Me van Ariana Grande? 

Talentvolle producers

Naast drums, gitaar, zang en keyboard was er ook speciale aandacht voor de producers bij Key4Music. Twee aanstormende talenten laten hun eigen gemaakte danceliedjes horen. De nummer waren bijna compleet van de grond af aan zelf opgebouwd, alleen de vocalen waren bestaand. Hoewel de cursus nog niet zo lang bestaat, is duidelijk dat de kinderen de juiste begeleiding krijgen.  Later worden zij misschien net als Martin Garrix, DJ Tiësto en Armin van Buuren.

Zelf ook een optreden bijwonen? De optredens in vinden nog plaats op dinsdag 18 december om 16:30 uur en 19:00 uur, evenals woensdag 19 december om 16:00 uur, 17:00 uur en 19:00 uur.