Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lekkerland druk bezig met terugroepactie Mars

lekkerland
Foto: Lekkerland

Gister kondigde Mars Nederland een grote terugroepactie aan voor diverse snoeprepen. Lekkerland op Ekkersrijt is één van de bedrijven die druk bezig is met de terugroepactie.

Lekkerland heeft een hoop klanten die producten bij hun afnemen, zoals sigaretten en snoep. Dagelijks bezoekt Lekkerland Vending Services, een onderdeel van het bedrijf dat sigaretten- en snoepautomaten aanvult, meer dan 800 adressen voor het aanvullen en verlenen van service. Onder andere Hema, Bakker Bart en kiosken op NS Stations worden bevoorraad door Lekkerland.

Een product recall zoals gister is geïnitieerd door Mars Nederland is dan ook een groot probleem voor het bedrijf. Alle Mars-, Snickers- en Milky Way repen, Celebrations en Mini Mix worden teruggeroepen. Ons Son en Breugel vroeg aan het bedrijf wat Lekkerland nu te wachten staat.

“Wij hebben een bijzondere verantwoordelijkheid voor de consument. Voedselveiligheid heeft daarom absolute prioriteit voor Lekkerland” vertelt Bart van Schijndel van Lekkerland. “In het geval van een product recall door een van onze leveranciers, informeren wij direct onze logistieke centra. Daar vindt de blokkering plaats van elke verdere levering van de betrokken producten. Daarnaast informeren wij onze klanten die deze producten van ons afnemen en verzoeken hen de verkoop ervan te stoppen. Ook ons verkoopteam is in direct contact met klanten hierover.”

“Wij leveren producten van Mars aan enkele duizenden klanten in Nederland. In de komende dagen krijgen onze klanten de mogelijkheid de producten aan Lekkerland retour te geven via onze chauffeurs. Op dit moment is er intensieve communicatie tussen ons en het management van Mars Nederland om de terugroepactie zo snel mogelijk te realiseren ten behoeve van bescherming van de consument.”

Gister kondigde Mars Nederland een grote terugroepactie aan. In Duitsland werd een stuk plastic gevonden in een reep Snickers, gemaakt in de Mars fabriek in Veghel. Alle chocoladeproducten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 worden teruggehaald. Consumenten kunnen hun product voor 31 maart kosteloos terugsturen naar Mars. Op de site van de firma en via de de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kunnen mensen meer informatie vinden over de actie.

Lees ook