Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let op: zet je kerstboom aan de straat

Let op: zet vandaag je kerstboom aan de straat
Foto: Pixabay CC0

2017 is hier, dus tijd om die kerstboom het huis uit te doen. Of toch niet?

Zaterdag 7 januari vanaf 07:30 uur mogen kerstbomen die verwerkt mogen worden opgehaald. De gemeente zorgt voor deze inzameling. De bomen mogen vanaf vrijdag 6 januari om 20:00 uur aan de straat worden gezet.

Of misschien de kerstboom een tweede leven gunnen? Vorig jaar deelde we drie alternatieve bestemmingen voor je kerstboom. Deze alternatieven zijn nu nog net zo relevant als vorig jaar:

  • beschermer

Een kerstboom kan goed tegen vorst. Plant de kerstboom bij tere bloemen en planten, zodat zij enige beschutting kunnen geven tegen de kou. Ook kan de kerstboom langs de vijver worden geplant om bescherming te bieden voor vissen.

  • voederhuis

Als het voorjaar wordt, trekken de vogels weer naar het noorden. Geef de vogels iets extra’s door bijvoorbeeld pinda’s en ander vogelvoer in de boom te hangen. Ook kan de kerstboom gebruikt worden om vogels beschutting te geven.

  • compost

Door kerstboomtakken onder op de composthoop te leggen, zorg je voor een goede luchtcirculatie. Dit is belangrijk om alle voedingsstoffen goed tot zijn recht te laten komen.


Heet nieuws? Stuur de redactie een WhatsApp


Lees meer over kerst