Lex Pott over zijn designs voor Gelderland bij de Donjon

Lex Pott over zijn designs voor Gelderland bij de Donjon
Foto: De Donjon

Donderdag 16 maart a.s. om 19:00 uur verwelkomt de Donjon (Woonburcht van Prijt) samen met het gerenommeerde meubelmerk Gelderland designer Lex Pott.

Lex Pott studeerde cum laude af aan de Dutch Design Academy en mag, na het winnen van diverse internationale designprijzen, plaats nemen in een illuster rijtje designers die voor Gelderland hebben mogen ontwerpen zoals Jan des Bouvrie, Henk Vos, Scholten & Baijings en vele anderen.

Gelderland is een van de oudste meubelmerken die we vertegenwoordigen. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij hun bovenaan, zo krijgen de Gelderland meubels vaak een nieuw bekledingsjasje door de eenvoudige manier van herstofferen van de degelijke beukenrompen. Ook wist Gelderland door de geschiedenis heen vooraanstaande ontwerpers aan zich te binden zoals Jan des Bouvrie, Henk Vos en vele anderen. Ook jonge nieuwe topontwerpers vonden hun weg naar Gelderland zoals Lex Pott. We zijn trots te mogen presenteren op 16 maart en de mensen deelgenoot te maken van zijn ontwerpen en visie op de hedendaagse meubelcultuur.

Om een paar karakteristieken van Lex Pott te noemen: Pott gebruikt vooral als uitgangspunt voor zijn ontwerpen zoveel mogelijk natuurlijke materialen, die hij zelfs in hun oorspronkelijke vormen combineert met hedendaagse industriële vormen. Zo slecht hij, door de combinatie van organische en symmetrische vormen, de kloof tussen natuur en cultuur. Pott brengt zijn ontwerpen als het ware weer terug naar de natuur. De 31- jarige Pott heeft zijn studio in Rotterdam en studeerde cum laude af aan de Design Academy Eindhoven. Lex Pott won al een aantal zeer gerenommeerde nationale en internationale designprijzen.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


 Neem dan contact met ons op.

Post article

Post article