Zoek
Sluit dit zoekvak.

Linda de Mol en notaris getuigen in zaak Miljoenenjacht

miljoenenjacht
Foto: RTL

Alle ogen waren vandaag gericht op de rechtbank in Amsterdam, waar Linda de Mol en de notaris van Postcode Loterij Miljoenenjacht moesten getuigen.

Vandaag moesten presentatrice Linda de Mol en notaris van Harseler komen getuigen in de geruchtmakende zaak tussen Arrold van den Hurk uit Son en Breugel en de makers van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Diverse media zoals Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant waren in de rechtszaal aanwezig om verslag te doen.

Presentatrice Linda de Mol werd ondervraagd door advocaat Peter Plasman, waarbij ze aangaf dat zij niet de indruk had dat Arrold op de rode knop wilde drukken. “Daarom was ik verbaasd dat hij drukte. Ik had andere een verwachting.” “Het gebeurt vaker dat kandidaat drukt terwijl ik denk: ik zou nog even doorgaan.” “Het is nog nooit voorgekomen dat iemand drukt terwijl hij het eigenlijk niet wilde.”

“In mijn enthousiasme heb ik geroepen ‘misschien kunnen we door.’ Al snel realiserend dat dat waarschijnlijk onmogelijk was.” “Toen ik naar regie toeliep, wist ik al: dit kan helemaal niet. Iemand die op knop drukt, heeft een deal.”

Notaris van Harselaar beantwoorde ook de vragen van advocaat Plasman. “Het spel eindigt met klap op rode knop, verdere afwegingen hoef ik niet te maken.” Volgens de notaris is alleen een ‘fysieke misstap’ volgens de reglementen terug te draaien.

Na afloop van de getuigenissen lieten van den Hurk en advocaat Plasman weten aan enkele journalisten dat zij ‘nu al voldoende juridische mogelijkheden te zien om rechtszaak te gaan voeren tegen Endemol.’

Lees meer over de zaak rondom Postcode Loterij Miljoenenjacht