Lloyd Spiegel, Alex Akele en Brigit Wijdemans in april bij Lazy Sonnie Afternoon

Lloyd Spiegel
Foto: Lazy Sonnie Afternoon

De Australische Lloyd Spiegel komt weer naar Nederland. Lazy Sonnie Afternoon is zeer vereerd dat zij deze Multiple Australian Blues Music Award winner nogmaals op het Lazy Sonnie Afternoon podium mogen verwelkomen. Samen met Alex Akele en Birgit Wijdemans in het voorprogramma belooft 8 april een muzikale double bill middag te worden.

Lloyd Spiegel

Lloyd Spiegel is nog geen veertig, maar heeft al meer dan 25 jaar podiumervaring. Momenteel tourt Lloyd Spiegel de wereld rond enkel gewapend met een akoestische gitaar en een stompbox. Hij beschikt over een indrukwekkende fingerstyle techniek en een bijzonder krachtige en warme stem. Met een negental cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema en dito podiumervaring is hij uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische bluesscene in Australië.

Rhythm Magazine vatte al zijn kwaliteiten samen in een zin: “It’s a powerhouse of brutal honesty.” Alles bij Spiegel is krachtig, virtuoos en oprecht, of het nu om zijn stem, gitaarspel of teksten gaat. Dan weer laat hij bonkige geluiden uit broeierige swamps horen vol gemeen harde gitaargeluiden, om vervolgens een wiegend lied en een swingende shuffle van de katoenvelden of een jazzy ballad uit een rokerige club in New Orleans voor te schotelen. Allemaal gespeeld met een indrukwekkende fingerstyle techniek.

Het toonaangevende Australian Guitar Magazine nam Lloyd op in een lijst van de vijftig Australische topgitaristen aller tijden. Nadat hij in 2016 voor zijn ‘Double Live Set’ maar liefst vier Australian Blues Music Awards mocht ophalen deed hij het dit jaar nog eens dunnetjes over met zijn nieuwste plaat ‘This Time Tomorrow’ welke werd bekroond met de titels van ‘Artist of the year’ en ‘Album of the year”.

Alex Akele en Birgit Wijdemans

Alex Akela, van klassiek geschoold violist tot singer-songwriter, multi-instrumentalist, vertaler en componist. Alex schrijft nauwlettende observaties en eerlijke ontboezemingen. Hij is scherp, soms sarcastisch, maar ook lyrisch en kwetsbaar. Het contact met de luisteraar is zijn voornaamste drijfveer.

Alex Akele en Brigit Wijdemans

Birgit Wijdemans, van zingen als twaalfjarige in de band van haar vader tot veelzijdig vocalist. Haar stem vertolkt waar zij van houdt: van spetterend en groots tot kraakhelder en adembenemend klein. Wie luistert, hoort diepgang en passie in haar veelzijdigheid. Voor Birgit is muziek communicatie van hart tot hart.

Alex en Birgit delen een zeer brede muzikale belangstelling en werken in studio’s en op diverse podia. Ze zijn zowel solist als sessiemuzikant en spelen uiteenlopende stijlen zoals blues, soul, jazz, folk en americana. Hun synergie is onmiskenbaar en zorgt voor optredens die je bijblijven.

Aanvang/toegang

  • Lazy Sonnie Afternoon begint om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur.
  • De zaal is vanaf +/-15:00 uur open. De toegang is gratis maar na het optreden vragen wij om een vrijwillige bijdrage in de hoed. Zonder jullie gift zijn deze unieke optredens niet mogelijk. Dus geef gul.
  • De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Website

Kijk op de website www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/of meld je aan voor de nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op de website aanmelden. Tot zondag 8 april 2018 in de Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie in Son en Breugel.

Neem dan contact met ons.

Post article

Post article