Zoek
Sluit dit zoekvak.

Loes merkt een wereld van verschil tijdens de Afval Challenge

Loes merkt een wereld van verschil tijdens de Afval Challenge
Foto: Ons Son en Breugel

Loes Pieroen ging de strijd tegen de kilo’s aan in de Afval Challenge, na vele mislukte diëten. We vroegen haar waarom ze meedeed.

Loes Pieroen is geboren en getogen in Son en Breugel, maar was noodgedwongen te verhuizen naar Eindhoven met haar ouders toen ze 15 was. Maar Loes wist dat haar hart in Son en Breugel lag en ooit terug zou willen keren. “Zodra ik met mijn auto de brug over ga dan denk ik toch ‘dit is mijn dorp’.” Anderhalf jaar geleden heeft ze dan toch de stap weten te maken, samen met haar man en twee zoontjes van 3,5 jaar en 7 maanden.

Loes heeft in haar eigen woorden altijd al overgewicht gehad, maar toen ze een jaar gestopt was met roken dacht ze dat het tijd was verandering. “Ik ben nu een jaar gestopt met roken en ik wist dat de Afval Challenge weer ging komen. Vorig jaar wou ik ook meedoen, maar woonde toen nog niet in Son. Ik wist dat dit mijn kans was, mijn stok achter de deur.” Nog voordat de oproep goed en wel online stond voor de nieuwe ronde, had Loes al gesprekken gehad met SonSport. “Ook al ging de Afval Challenge niet komen, dan toch wou ik personal training gaan doen. Een fitness abonnement werkt bij mij niet, dan ga ik twee keer en dan houd ik het weer voor gezien.”

Het is niet zo dat Loes niet geprobeerd heeft om af te vallen. “Iedereen kent Sonja Bakker en andere dieet goerroes. Als je dik bent denk ik dat iedereen dat wel een keer geprobeerd heeft. Voor mij werkt het niet, of in ieder geval tijdelijk. Dat werkt heel even maar dan zit het er ook zo weer aan.” Nu heeft ze de slag te pakken samen, ondersteund door haar personal trainer Rick. “Hij is een personal trainer die bij mij past. Hij is echt van het ‘kom op, niet lullen maar werken.’ Ik moet geen lieve personal trainer hebben, maar iemand die mij af en toe een figuurlijke schop verkoopt.”

Op maandag gaat Loes de fitness in om zelfstandig te bewegen. Op woensdag volgt ze de groepsles met iedere keer verschillende sporten variërend van Club Power tot Tai Bo, gegeven door haar personal trainer. Op vrijdag mept Loes al haar frustraties eruit tijdens het boksen. Ook heeft ze X-co geprobeerd, wat ze erg leuk en intensief vindt maar komt voor haar niet goed uit in haar agenda. Binnenkort gaat ze aan de slag met Zumba om eens te proeven hoe dat is. “De enige lessen die ik niet doe is spinning en bootcamp, dat is voor mij nog iets te intensief.”

Met het eten gaat alles op rolletjes. Loes houdt in een speciale app haar eetdagboek bij. Ook is ze zeer te spreken over de gesprekken die ze voert met haar voedingsconsulente Maylee. “De standaard zaken blijven er in: meer eiwitten eten, minder koolhydraten. Met vetten gaat het wel goed, maar met name de koolhydraten zijn te hoog en eiwitten te laag.” Heel het gezin doet mee. “Ik kook niet apart, dat heb ik van begin af aan gezegd. Mijn man valt ook mee af, die is sinds het begin al een kilo of vijf afgevallen. Hij heeft al een broekmaat in moeten leveren”

En de resultaten voor Loes liegen er niet om. Sinds het begin van de Afval Challenge is ze al tien kilo afgevallen, is haar buikomvang met tien centimeter verminderd en kan broeken van twee maten minder aan. “Mijn man merkt ook dat ik een stuk fitter word. Hij merkt dat ik al moeite had om van de bank af te komen, wat moeilijk is al je een kind in de maxi-cosi hebt liggen en een kind van drie. Nu hoef ik daar niet eens over na te denken en sta meteen op. Dat is echt een wereld van verschil.” Ook haar omgeving ziet Loes er een stuk beter uit ziet en een stuk fitter is.

Het uiteindelijke doel is om ongeveer 35 kilo af te vallen, waarvan een deel in de Afval Challenge. Na het traject van een half jaar is het aan Loes om die handvatten die ze gekregen heeft tijdens de Challenge verder op te pakken.”Mijn doel tijdens de Afval Challenge is om in totaal 18 kilo tot 20 kilo af te vallen.


Volg de strijd tegen de kilo’s in de Afval Challenge

De Afval Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Sonsport Active Centre, Puur In Balans en Ons Son en Breugel.