Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lokale omroep Radio S&B krijgt frequentie

Foto: Pixabay CC0

De laatste formele stap voor de eerste uitzending van Radio S&B, het aanvragen van de radiofrequentie, is gezet.

De weg om een frequentie aan te vragen voor de ether is een lange weg vol hobbels. De ambtelijke molen vergt veel tijd. Maar het Agentschap Telecom, het Nederlandse overheidsorganisatie die het gebruik van radiofrequenties in Nederland reguleert en controleert, heeft Radio S&B een frequentie toegewezen.

Hiermee is de weg vrij voor de lokale omroep om te beginnen met uitzenden. Han Muller, voorzitter en initiatiefnemer, is dolblij. “Blij dat we nu eindelijk aan het eind van die lange formele weg zijn gekomen. Nu kunnen we ook naar buiten toe naar de inwoners, ondernemers, (potentiele) sponsors en de gemeente. Het toekennen van de frequentie geeft aan dat we meer zijn dan een clubje enthousiastelingen die graag een plaatje willen draaien. Kunnen nu ook serieus werk gaan maken van de benodigde fondsenwerving.”

“Ik ben ook blij voor die enthousiaste mensen binnen de werkgroep die al die tijd hebben geloofd in Radio S&B. Ik ben trots op die mannen”.

Frequentie

De frequentie is 107.5 FM en zal via iedere analoge radio te beluisteren zijn. Er zijn ook plannen om de uitzendingen te streamen via internet. Maar zo ver is het nog niet. Het is voor de omroep in ieder geval een grote last waar ze nu van verlost zijn, zodat ze zich nu kunnen concentreren op de volgende stap richting de eerste uitzending.

Lees ook