Maak tijdig een afspraak voor het aanvragen van een paspoort

Maak tijdig een afspraak voor het aanvragen van een paspoort
Foto: Josh Sorenson CC0

De wachttijden voor het aanvragen van een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs lopen nu al op tot ruim twee weken.

Het is al jaren een doorn in het oog: lange wachttijden voor het aanvragen van een overheidsdocument. Wie bij de gemeente een rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs aan wil vragen, moet rekening houden met een wachttijd van ongeveer twee weken. Op het moment van schrijven is de eerstvolgende datum voor aanvraag van een paspoort donderdag 24 mei, ruim twee weken. Tijdens drukke periodes, zoals vlak voor de zomervakantie, kan deze tijd oplopen tot wel drie weken.

Vorig jaar stelde Frans Meulenbroeks tijdens de gemeenteraadsvergadering al vragen over de lange wachttijden. Op 30 maart 2017 stelde Meulenbroeks: “ik heb vandaag geprobeerd een afspraak te maken met de gemeente. Op de website was voor de eerste drie weken in ieder geen enkele plaats vrij om een vorm van identificatie of een rijbewijs aan te vragen. Die termijn vind ik echt niet kunnen.” Burgemeester Hans Gaillard antwoordde dat toen dat de organisatie bezig was om de mogelijkheden te onderzoeken. Dorpsbelang gaf de balie op 21 december 2017 nog een pluim nadat een burger de dienstverlening bij de aanvraag een tien had gegeven.

Dus, heb je vakantieplannen en is je paspoort of identiteitskaart aan vervanging toe of ga je binnenkort op voor je rijbewijs? Wees tijdig met het maken van een afspraak op de website van de gemeente. Let ook op levertijden: het maken van een paspoort duurt vijf werkdagen.

 

Post article

Post article