Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mag je nu wel of niet met honden los lopen in de Sonse Bossen?

Foto: Ons Son en Breugel

Met borden heeft de gemeente aangegeven waar honden in Son en Breugel los mogen lopen, maar hoe zit het nou precies in de Sonse Bossen?

Een vraag die Rowen Baars zichzelf stelde toen hij een tweetal borden tegenkwam die zich tegenspraken. Hij stelde Ons Son en Breugel op de hoogte en besloot de vraag meteen op Facebook te slingeren. Op het groene bordje van de gemeente stond dat honden los mochten lopen in de bossen, op het bruine bord van Staatsbosbeheer stond dat honden aangelijnd dienen te worden. Rowen was bang dat een boa hem op de bon zou slingeren.

De gemeente reageerde gelukkig positief. “We hebben met Staatsbosbeheer afspraken gemaakt over het loslopen van honden in dit gebied. Het betreffende bordje wordt hier hopelijk snel op aangepast.” Hondenbezitters kunnen dus opgelucht ademhalen. “Je kunt daar dus met een gerust hart je hond los laten lopen.”

Wil je weten waar je nog meer met je trouwe viervoeter los kunt lopen? Bekijk hier de lijst voor het buitengebied.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play