Search
Close this search box.

Man uit Son en Breugel veroordeeld voor schending van ambtsgeheim

Man uit Son en Breugel veroordeeld voor schending van ambtsgeheim
Foto: Pixabay CC0

Een 63-jarige man uit Son en Breugel is door de rechter veroordeeld voor het schenden van het ambtsgeheim toen hij werkzaam was als burgerraadslid in Geldermalsen.

Dat meldt Rechtspraak.nl. De man uit Son en Breugel was er als burgerraadslid in Geldermalsen niet mee eens dat er geheimhouding rustte op een stuk voor de commissie Samenleving. Hij maakte deze informatie openbaar zonder het aanvragen van een ontheffing of andere rechtsgang om de geheimhouding op te heffen.

Volgens de rechter heeft de man bewust afgeweken van de geheimhouding door de informatie via een journalist naar buiten te brengen. De man zou hiermee een ‘dubbele pet’ opgezet hebben en voor eigen rechter hebben gespeeld. Door de geheimhouding te schenden heeft de man de gemeentewet overtreden en schade toegebracht aan het vertrouwen dat hem toevertrouwd werd bij zijn beëdiging als commissielid.

De man is veroordeeld dot een geldboete van 1.500 euro.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.