Man uit Son en Breugel opgepakt voor 450 hennepstekjes in bestelbus

Een veld met hennepstekjes
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

In een verborgen ruimte in een bestelbus vond de politie 450 hennepstekjes en twee cryptofoons, waarna de bestuurder van de bus en de bijrijder gearresteerd werden.

Dinsdag 17 december werd rond 13:00 uur een bestelbus op de Napoleonsweg in Ittervoort (Limburg) van de weg geplukt vlak voordat deze de A2 op wou rijden. Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie vroegen om de een rijbewijs of een andere vorm van identificatie, maar de bestuurder van de bus kon deze niet overhandigen. De naam die de man opgaf bleek al snel vals. Hiervoor ontving de man een proces-verbaal.

De agenten zagen echter in de bus ook een half opgerookte joint liggen, waarop zij besloten de bus te controleren. De sterke geur van hennep was goed te ruiken toen de achterdeur werd geopend. De laadruimte was echter leeg. Door verder te onderzoeken werd een verborgen ruimte in de bus ontdekt, die op professionele wijze aan was gebracht. In de verborgen ruimte lagen zeven dozen met in totaal 450 hennepstekjes. Ook vond de politie twee zogenaamde cryptofoons, om afluisteren door inlichtingsdiensten te voorkomen.

De bestuurder, een 29-jarige man uit Valkenswaard, en de bijrijder, een 36-jarige man uit Son en Breugel, werden aangehouden. De hennepstekjes en de cryptofoons werden in beslag genomen.

Post article

Post article