Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mannen uit Son en Breugel en Sprang-Capelle opgepakt na enorme drugsvangst

Foto: Politie

In een huis in Eindhoven is een enorme hoeveelheid drugsgrondstoffen gevonden. Daarbij zijn een 25-jarige man uit Sprang-Capelle en een 20-jarige man uit Son en Breugel opgepakt.

Bij de politie kwam informatie binnen dat in een woning aan de Heydaalweg in Eindhoven mogelijk drugs aanwezig zouden zijn. Toen de politie polshoogte kwam nemen rende een bij het zien van de politie vanuit de woning de straat op. De politie kon de man om de hoek aanhouden op de Langenakkerweg. Het gaat om een 25-jarige man uit Sprang-Capelle. In de woning werd een tweede verdachte opgepakt, een man van 20 uit Son en Breugel.

Het hele rijtjeshuis bleek ingericht als drugslab, waar MDMA-olie werd omgezet in MDMA. Er werden vele grondstoffen gevonden voor de productie van de drug MDMA, waaronder aceton en zoutzuur. De politie vond ook flinke hoeveelheden MDMA en MDMA-afval. Op basis van de aangetroffen stoffen wordt geschat dat in het huis miljoenen XTC-pillen werden geproduceerd. Het is onbekend hoe lang het lab al in werking was. In de woning vond de politie ruim 200.000 pillen, een enorme hoeveelheid.

Drugslab

Foto: Politie

De politie waarschuwt al langer voor de gevaren van drugslaboratoria in woonwijken. “Criminelen deinzen er niet voor terug om onschuldige wijkbewoners bloot te stellen aan de gevaren die vast zitten aan de productie van dit soort drugs. Dit is echt levensgevaarlijk”, zegt politiechef Frans Heeres in een reactie.

Een speciaal ondermijningsteam van de politie doet uitgebreid onderzoek. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de achtergrond van de verdachten. Komende maandag zullen zij zich moeten verantwoorden voor de rechter-commissaris.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play