Zoek
Sluit dit zoekvak.

Martha Fields en Jonesy trappen Lazy Sonnie Afternoon seizoen af

Martha Fields en Jonesy trappen Lazy Sonnie Afternoon seizoen af
Foto: Ons Son en Breugel

Na een kort zomerreces waarin we konden nagenieten van Lazy Sonnie Afternoon Festival begint op de eerste zondag van september het nieuwe seizoen van Lazy Sonnie Afternoon. De uit de USA afkomstige Martha Fields is de eerste artiest van de nieuwe reeks lazy zondagmiddagen.

Martha Fields

Geboren met rootsmuziek in haar bloed, maakt zij deel uit van een lange rij zangers en muzikanten uit de heuvels van Kentucky en West Virginia. Al op zeer jonge leeftijd maakte ze zich het gitaar spelen eigen en begon ze met het schrijven van liedjes. Haar songs zijn krachtig gecomponeerd en vinden vaak hun oorsprong in familieverhalen van ouders en grootouders in Appalachia. De teksten zijn niet zomaar bedacht, maar putten uit “The real life” van Martha’s jeugd en voorouders.

Martha’s laatste album Southern White Lies is internationaal zeer goed ontvangen. Zij bewijst zich op deze cd als een van de meest aansprekende Americana-artiesten van het moment.

Ze neemt haar Franse band mee met snarenvirtuoos Manu Bertrand (dobro, banjo, mandoline), Urbain Lambert (gitaar) en Serge Samyn (contrabas).

Jonesy

Jonesy ( José Keultjes) is singer songwriter, speelt gitaar, piano en schrijft muziek en teksten. Jonesy is een laatbloeier in de muziek, maar bloeien doet ze zeker.

Sinds kort treedt ze op samen met muzikale duizendpoot Tis Marang op contrabas, banjo en guitarron. De combinatie van het melodieuze gitaarspel samen met het warme geluid van de contrabas, het heldere soms opzwepende geluid van de banjo en de klank van de guitarron, versterken de zeggingskracht van de nummers en teksten.

Het recept voor de muziek van Jonesy: doe wat pop, folk, country, americana, blues, jazz in een blender. Goed mixen en je krijgt een lekkere muzikale smoothie.

Aanvang/toegang

Lazy Sonnie Afternoon begint om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur. De zaal is vanaf +/-15:00 uur open. De toegang is gratis maar na het optreden vragen wij om een vrijwillige bijdrage in de hoed. Zonder jullie gift zijn deze unieke optredens niet mogelijk. De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Kijk op de website www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/of meld je aan voor de nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op de website aanmelden.