Masterminds grote winnaar van Ons Dorp Kwist 2019

De top drie van Ons Dorp Kwist 2019
Foto: Freddie Louwers
Nieuws

Het team van de Masterminds is zaterdagavond gehuldigd als winnaar van Ons Dorp Kwist 2019. Een enigszins verbaasde teamcaptain Pascal Scheepens mocht de bijbehorende beker en cheque van 500 euro in ontvangst nemen. Zijn teamgenoten voegden daarna zich bij hem op het podium voor een groot feest. Een knappe prestatie van dit team, dat voor het tweede jaar op rij de titel in de wacht wist te slepen.

Om 21:00 uur opende voorzitter Jolanda Mateussen de avond met een dankwoord aan de commissie. Een commissie die zich een jaar lang heeft ingezet om het vragenboek te maken. Na het openingswoord begon de avond met een compilatie van de filmpjes van de bekende Nederlanders die alle teams moesten insturen. De presentatoren Remco Heeren en Marleen Spooren leidden het in groten getale opgekomen publiek vervolgens door de verschillende categorieën.

Van elke categorie werden enkele leuke vragen en antwoorden getoond. Het team wat het hoogste gescoord had in die categorie mocht naar het podium komen voor een rondje bitterballen voor het hele team. Het leuke dit jaar was dat er heel veel verschillende winnaars waren in de diverse categorieën. Daaronder zaten ook een aantal kleinere teams die daardoor toch even hun moment van glorie mochten beleven.

Slechts enkele punten verschil

Naarmate de avond vorderde steeg de spanning in de bomvolle zaal van De Zwaan. De teamcaptains van de laatste tien overgebleven teams werden naar voren gehaald waarna het aftellen van tien naar één kon beginnen. De zenuwen in de zaal waren ook op het podium voelbaar. En spannend was het dit jaar. De puntenaantallen lagen in de top zo dicht bij elkaar dat de commissie alle boeken van deze teams nog een extra keer heeft nagekeken. Zo voorkwamen zij dat er fouten in zaten. Het verschil tussen nummer 6 en nummer 2 was slechts enkele punten. Iets wat in de historie nog niet eerder is voorgekomen.

In de top drie leidde dat zelfs tot een ex aequo. Uiteindelijk eindigden de teams Zagerstraat & Co en Import(ant) op hetzelfde aantal punten, 1240 in totaal. Omdat team Zagerstraat & Co, vorig jaar derde in de kwis, het antwoordenboek 6 minuten eerder had ingeleverd dan team Important, werden zij op de tweede plek gerangschikt. De commissie heeft echter besloten om vanwege dit uitzonderlijke resultaat voor de derde plek hetzelfde prijzengeld uit te keren aan team Import(ant). Voor hen was het sowieso een hele knappe prestatie want zij deden voor de eerste keer mee. Bijzonder om dan al meteen op het podium te eindigen.

Tweede Ons Dorp Kwist overwinning voor de Masterminds

Het gat met de nummer één was uiteindelijk wel ruim. Team Masterminds behaalde een score van 1311 punten en stak er dus met kop en schouders bovenuit. Een dik verdiende overwinning voor dit team. Op het podium maakte de winnaar bekend om net als vorig jaar het gehele bedrag te schenken aan Dagvoorziening de SteenUijl. Een geweldig mooi gebaar, wat met luid applaus werd begroet door het publiek. DJ Geert zorgde er voor dat alle deelnemers tot in de late uurtjes op de dansvloer konden staan.

De commissie kan terugkijken op een zeer geslaagde zevende editie van Ons Dorp Kwist. Binnenkort zullen zij de datum bekend maken van de achtste editie.

Post article

Post article