MeeDoen S&B start waterbasketbal voor doelgroep met een beperking

Een doelpoging in het zwembad tijdens waterbasketbal
Foto: Wikipedia CC0
Nieuws

Binnenkort start in Zwembad Son het principe waterbasketbal, georganiseerd door stichting MeeDoen S&B. De nieuwe sport is speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking.

Stichting MeeDoen S&B en Zwembad Son slaan, met steun van provincie Noord-Brabant, de handen ineen om een nieuwe sport te introduceren in Son en Breugel. Kinderen en jongeren met een beperking kunnen bij waterbasketbal in teamverband in het water bewegen en plezier maken.

Waterbasketbal is een teamsport. Met lijnen wordt in een zwembad een veld afgezet van 15 bij 8 meter met twee drijvende baskets. Je gooit de bal zo vaak mogelijk in de drijvende waterbasket van de tegenstander. Een wedstrijd duurt twee keer zeven minuten. Een team bestaat uit vijf spelers. Een team kan bestaan uit jongens en meiden met diverse handicaps en van verschillende leeftijden. Er wordt geen competitie gespeeld. Bij de trainingen leer je de spelregels, je leert hoe je het beste de bal kunt gooien en vangen, je leert met elkaar omgaan in een team en je werkt aan je conditie. Natuurlijk is er ook altijd even tijd voor vrij zwemmen.

Op zaterdag 14 maart tussen 13:30 en 14:30 uur is er een gratis proefles. Hiervoor kun je je aanmelden bij zweminstructrice Simone via info@zwembadson.nl of via info@meedoensenb.nl. Wil je daarna graag doorgaan? Dan start op 23 maart de eerste van zes lessen voor 47,50 euro. Je kunt na iedere zes weken stoppen.

Post article

Post article