Search
Close this search box.

Meerdere blusvoertuigen rukken uit voor brand in meterkast op Ekkersrijt

Rookontwikkeling met brandweerman na brand in meterkast
Foto: SQ Vision

Rond 13:20 uur rukten de brandweerkorpsen van Son en Breugel en Woensel uit voor een brand in een meterkast op Ekkersrijt.

Kort nadat de brandweer ter plaatse kwam en de deur opende kwamen de zwarte rook en vlammen uit het pand. De eerste eenheden voerden een verkenning uit. De eerste bevelvoerder schaalde naar ongeveer 20 minuten op naar grote brand om een watertank ter plaatse te krijgen voor extra bluswater. Toen de officier van dienst ter plaatse was is afgeschaald van grote brand naar middelbrand.

Nadat de brandweer binnen had geblust en geventileerd leek de brand onder controle, na korte tijd werd duidelijk dat de brand nog in het dak zat. Zeer brandbare isolatieplaten zorgden voor een toename van rook. De brandweer schaalde opnieuw op om voldoende slagkracht te hebben. Hierna werden gaten in het dak gezaagd om de brand te kunnen blussen.

Garagebedrijf en wasboxen

In het garagebedrijf stonden enkele auto’s. Ook zijn er wasboxen. De brand werd ontdekt door iemand die één van de wasboxen wilde gebruiken. Hij zag zwarte rook uit het pand komen.

De politie heeft de straat afgezet zodat brandweerlieden hun werk uit konden voeren. Enexis is gevraagd om ter plaatse te komen.