Search
Close this search box.

Meiden B1 handbalvereniging Apollo kampioen

In een bloedstollend spannende wedstrijd hebben de meiden B1 van HV Apollo in extremis het kampioenschap in de Dames B-jeugdpoule buitencompetitie gepakt.

Na het zwaarbevochte gelijkspel van dinsdag tegen koploper DOS’80 konden de dames van Conny Delabre in Boekel hun tweede kampioenschap in drie jaar pakken door met meer dan twee doelpunten verschil te winnen van HABO’95 te Boekel. Met een ruststand van 8-8 en zenuwachtig spel zag het er voor de bezoekers uit Son en Breugel alles behalve positief uit. Na de tactische aanwijzingen in de rust liep Apollo uit naar een verschil van 4 doelpunten, wat betekende dat ze virtueel kampioen waren.

Tot teleurstelling van het meegereisde publiek liet Apollo HABO weer langszij komen, waarna met nog twee minuten te spelen een voorsprong van twee doelpunten werd verdedigd. Uiteindelijk werd de verlossende treffer gemaakt in de laatste minuut en kon de afsluitende aanval van HABO onderbroken worden. Met een beter doelsaldo van één goal op een totaal van 106 werden de meiden van HV Apollo tegen de verwachtingen in alsnog kampioen en konden de dames in de bloemetjes gezet worden.

Voor medecoach Erwin Vos was dit zijn derde kampioenschap in één seizoen, na de heren 1 van Apollo, de dames B bij voetbalvereniging Nederwetten, werd de hattrick vervolmaakt door de meiden B van HV Apollo.