Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mensen in Sonniuspark, Ekkersrijt en Breugel vinden mobiel bereik slecht

Mensen in Sonniuspark, Ekkersrijt en Breugel vinden mobiel bereik slecht
Foto: Pixabay CC0

Vind jij dat het mobiele bereik in Son en Breugel niet goed is? Je bent niet de enige.

Uit een onderzoek van NOS onder 23.000 mensen blijkt dat postcodes 5692 (Sonniuspark en Ekkersrijt) en 5694 (Breugel) een niet al te best mobiel bereik hebben. Mensen in Sonniuspark en Ekkersrijt geven het bereik van hun mobiele telefoon gemiddeld een 5,2. Breugel heeft nog minder bereik met een gemiddeld cijfer van 3,4.

Ook Sint-Oedenrode heeft veel klachten over bereik doorgegeven. Het dorp scoort een 3,7 en staat landelijk op nummer 2 van meeste klachten over slecht bereik. Ons buurdorp heeft Drenthse Westerveld voor zich moeten laten en wordt op de voet gevolgd door het Gelderse Neerijnen. Het beste bereik wordt ervaren in Capelle aan den IJssel met een score van 8,3.

Het mobiele bereik in kleine dorpen is landelijk een probleem, blijkt uit het onderzoek. Inwoners van Drenthe en Noord-Brabant zijn het minst tevreden over het bereik met hun telefoon. Slecht mobiel bereik zorgt er niet alleen voor dat je niet kunt WhatsAppen of SMS’en, maar ook dat het noodnummer 112 slecht bereikbaar is.

Volgens provider KPN wordt minder dan 1 procent van Nederland nog niet goed gedekt door hun netwerk. Het bedrijf heeft echter moeite om vergunningen voor het plaatsen van antennes te krijgen.


Lees ook