Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met een druk op de knop start het feest van Goud voor Oud

Foto: Ons Son en Breugel

Berkenstaete was vanmiddag het toneel van stichting Goud voor Oud, dat een tipje van de muzikale sluier oplichtte.

Stichting Goud voor Oud is een initiatief van performer pur sang Nancy van Heeswijk. De creatieve duizendpoot zag met lede ogen aan hoe ouderen in verzorgingstehuizen steeds minder kwalitatief goed vermaak kregen aangeboden dat echt bij hen past. Bezuinigingen zijn in de loop der jaren doorgevoerd, waarbij alle extraatjes zijn komen te vervalen. Maar ouderen snakten naar acts zoals bijvoorbeeld Zuster Begonia en Zangeres Zonder Faam, twee typetjes van Nancy van Heeswijk. Om dit toch mogelijk te kunnen maken, werd het idee om een stichting op te zetten geopperd. Een stichting dat geld inzamelt om kwalitatief goed vermaak te leveren voor de ouderen.

Nu de stichting volop draait en de crowdfunding gestart is, kunnen fondsen geworven worden om deze feestelijke middagen zoals vandaag in Berkenstaete mogelijk te maken in verzorgingstehuizen in heel Nederland. Enkele tientallen bewoners en belangstellenden waren aangeschoven om de start mee te maken, en natuurlijk om Nancy te horen. Burgemeester Hans Gaillard was uitgenodigd om, met een druk op de knop, ceremonieel het startsein te geven.

Naast Nancy van Heeswijk heeft de stichting nog meer leuke artiesten in het portfolio. Onder andere de jonge zangeres Jasmijn met een heel repertoire van liedjes uit de jaren 50 en jaren 60, zeemansliederen onder begeleiding van accordeon van Hans de Cock en troubadour Rob Krot zijn verbonden aan de stichting. Luciano Gelati, de zingende ijscoman, werd speciaal ‘ingevlogen’ om de bewoners van Berkenstaete te voorzien van een heerlijk verkoelend ijsje op de feestelijke, maar ook warme dag. Een kleine greep uit de artiestenpool van stichting Goud voor Oud dat bij de ouderen zeker in de smaak zal vallen.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.