Search
Close this search box.

Met zijn gitaar zet troubadour Rob Krot ouderen in het ‘Sonnetje’

Foto: Ons Son en Breugel
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Vorig jaar stond troubadour Rob Krot met een gitaar in zijn hand en een glimlach van oor tot oor in de kiosk om ouderen in het ‘Sonnetje’ te zetten. Op zondag 13 mei is Rob terug om ouderen in Son en Breugel een speciale middag te laten beleven.

 

Zijn optreden tijdens ‘Ouderen In ’t Sonnetje’ van vorig jaar weet Rob nog goed. “Het was vorig jaar verschrikkelijk lekker weer. Het was hartstikke leuk, een vol plein en het was één groot feest. Ik heb geen idee was voor weer het dit jaar wordt, maar ik hoop op hetzelfde weer als vorig jaar, dat zou het mooiste zijn.

“Vanaf de kiosk tot aan het café, overal stonden tafeltjes. De 5 muzikanten deden allemaal een act van ongeveer 20 minuutjes. Wat uniek was, was dat we met z’n allen nog een liedje gezongen hebben.”

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

 

Met zijn troubadoursact trekt Rob heel het land door. Hij treedt op voor feesten en partijen, waar hij meezingers luid uit de kelen van de mensen weet te krijgen. Maar ook duikt de troubadour regelmatig de verzorgingshuizen in via stichting Goud Voor Oud, waar hij zijn repertoire aan de man brengt.

“Ik zing liedjes die mensen lekker mee kunnen doen, waar ze bij kunnen lachen of weg kunnen dromen. Liedjes als ‘Brandend Zand’ en ‘Bij De Waterkant’ als het gezellig moet zijn, maar ook ‘Het Dorp’ en ‘Daar Bij De Molen.” Door de verschuiving van leeftijden binnen de doelgroep van stichting Goud Voor Oud moet Rob ‘nieuwere’ liedjes instuderen, zoals muziek van Cliff Richard. “Nieuwe liedjes zoals ‘Hello Mary Lou’ en ‘Living Doll’.”

“Als je net voor mensen met dementie gespeeld hebt en je vraagt of ze van de muziek genoten, zegt er vaak iemand ‘o komt er muziek?’. Het is zo op het moment altijd, lekker gezellig. Waar ik speel is het vaak dat de mensen van de verzorging lachende en meezingende mensen zien. Wat ik probeer bij mensen, en dat maakt niet uit of dat voor een groot publiek is of een kleine groep, is ze persoonlijke aandacht geven. Dat merken mensen, dat vinden ze leuk. Soms zijn ze het zo vergeten, soms praten ze er nog weken over.”

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

 

Rob treedt inmiddels zo’n 50 tot 60 keer per jaar op voor ouderen, ook via stichting Goud Voor Oud. “Stichting Goud Voor Oud is een hartstikke mooi initiatief. Er is niet zo heel veel geld in die verzorgingshuizen, soms zelfs zeer weinig. De stichting probeert fondsen aan te scherpen om toch entertainment te brengen. Ik merk elke keer weer als ik kom voor de stichting, wat voor enorme meerwaarde het geeft en je ontzettend veel plezier hebt. Daar wil ik altijd wel aan mee doen.”

Zondag 13 mei van 14:00 uur tot 16:00 uur is Rob Krot met zijn gitaar ook weer van de partij op het Kerkplein in Son. Als de geruchten geloofd mogen worden, pakt stichting Goud Voor Oud dit jaar nog groter uit om alle ouderen (en andere geïnteresseerden natuurlijk) van Son en Breugel weer muzikaal te verwennen.