Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meubelplein Ekkersrijt verkocht aan Fidelity International

Meubelplein Ekkersrijt verkocht aan Fidelity International
Foto: Youtube

Bouwfonds Altera heeft het in 2013 heropende Meubelplein Ekkersrijt verkocht aan beleggingsfonds Fidelity International.

Dat maakte Altera in een persbericht bekend. De verkoop van het 45.000 vierkante meter woonplezier op Ekkersrijt is de tweede strategische verkoop van Altera deze maand, nadat het eerder al de Boreel in Deventer verkocht.

Jaap van der Bijl, CEO) van Altera: “Met deze verkoop van een asset gericht op doelgericht winkelen, komt de portefeuille conform plan in lijn met de uitgezette strategie. Binnen de portefeuille neemt het belang van food & convenience toe naar 60% procent. Het winkelfonds positioneert zich hierdoor nog meer als de specialist op het gebied van food & convenience. In de komende tijd zullen wij assets  in het segment food & convenience acquireren. Bovendien is het winkelfonds door zijn focus op direct rendement aantrekkelijk voor binnenlandse en buitenlandse beleggers”.

Maarten Frouws, Investment Manager bij Fidelity International: “Meubelplein Ekkersrijt behoort tot de top 10 van best presterende pdv (perifere detailhandelsvestigingen) en gdv (grootschalige detailhandelsvestigingen) locaties in Nederland. Daarnaast is vanwege de demografische en economische ontwikkelingen Eindhoven een zeer interessante regio om in te investeren. De woningmarkt in de regio ontwikkelt zich erg goed, en pdv/gdv locaties correleren sterk met de woningmarkt.”