Search
Close this search box.

MFA op parkeerplaats krijgt nog altijd voorkeur van college

sint-petrus bandenkerk bisdom mfa
Foto: Google Maps

Het college van burgemeester en wethouders houdt voet bij stuk en gaat zich volledig richten op een nieuw te bouwen MFA.

De nieuwe coalitie van VVD, PvdA/GroenLinks en Dorpsbelang willen voor de verkiezingen de schop in de grond hebben en de schop gaat in de grond voor nieuwbouw op de parkeerplaats naar de kerk. De kerk zal wel plaats moeten maken voor de nieuwbouw, maar over de aankoop van het kerkgebouw moeten nog altijd afspraken worden gemaakt tussen de gemeente en het bisdom.

Op de vergadering van commissie grondgebiedzaken van 13 juni zal verder worden gesproken over de plannen.

Nieuwbouw is tegen het zere been van veel dorpsbewoners. Gerard Swinkels kreeg het voor elkaar om met zijn burgerinitiatief te laten onderzoeken of huisvesting van het MFA in de kerk mogelijk was. Deze mogelijkheid is er, maar zou volgens berekeningen duurder zijn. Ook zijn diverse insprekers tijdens de commissievergadering aan het woord geweest en vrijwel alle dorpsbewoners waren niet te spreken over de huidige plannen.

Ook de lezers van Ons Son en Breugel gaven via het Son en Breugel Panel al aan nieuwbouw niet te zien zitten. 74% ziet verbouw en huisvesting in de kerk zitten, met nog eens 13% die voor behoud is van de voorgevel met daarachter nieuwbouw. Slechts 2% is voor nieuwbouw. Ook voelt een ruime meerderheid van de panelleden zich niet gehoord door de politiek.


Lees meer over het MFA