Miranda heeft de smaak te pakken bij de Afval Challenge

Miranda heeft de smaak te pakken bij de Afval Challenge
Foto: Ons Son en Breugel

Wij spraken af met Afval Challenge deelneemster Miranda Wennekers om te vragen hoe het ging, waarom ze meedoet en waar haar valkuilen liggen.

“Ik baal van mezelf, dat ik niet fit ben. Dat zou ik heel graag willen veranderen.” Voor Miranda is dit de tweede poging samen met SonSport om af te vallen. Tijdens de Afvalrace van vorig jaar kende ze een zeer moeizame start. “Op een gegeven moment had ik de smaak te pakken, maar verloor ik mijn beide ouders in een korte periode.” Door het verlies viel Miranda terug. Nu, een jaar later, is ze kei hard aan het werk om toch die kilo’s kwijt te raken en fit te worden.

Op maandag doet Miranda mee aan de bootcamp, heerlijk buiten rennen en sporten met een personal trainer. “Ik vind buiten sporten heerlijk, moet ik eerlijk zeggen.” Op woensdag volgt ze de groepsles, waar ze zich met andere deelnemers van de Afval Challenge aan het zweten werkt. Op zaterdagochtend heeft ze samen met haar personal trainer Fat-Attack. Maar tijdens de Afval Challenge laat SonSport de deelnemers ook kennis maken met allerlei anders sporten, waardoor Miranda ook een keer lessen probeert die bij haar passen.

“Het heeft een paar weken geduurd moet ik zeggen. Nu heb ik mijn slag te pakken. Sporten gaat beter en ik begin af te vallen. Ik ben daar echt zoekende in geweest samen met Nicky.” Haar personal trainer Nicky helpt Miranda om haar doel te bereiken. “Het fijne van Nicky vind ik dat ze door de week heen appt hoe het gaat.” Ze helpt Miranda met herinneren, informeert en zorgt ervoor dat ze iedere week op de hoogte is van haar progressie. Ze houdt de teugels strak, een aanpak die Miranda waardeert. “Je moet het zelf doen natuurlijk maar ze is een stimulant voor jezelf.”

Wat ook helpt voor Miranda, is de keuze voor een grote groep deelnemers van de Afval Challenge om tijdens het hele traject alcohol te laten staan. “Ik heb al een aantal keer een moment gehad dat er iets te vieren was, dan zit ik aan het water.” Het is een uitdaging in een uitdaging. “Maar voor mezelf was het duidelijk dat ik dit ging doen.”

Het thuisfront staat 100% achter Miranda. “Mijn kinderen eten gewoon met mij mee, ik kook niet apart voor hen. Mijn man attendeert mij er ook aan om dingen te laten, bijvoorbeeld bij het snacken.” Als Miranda op woensdag gaat sporten, kan ze met een gerust hart het huis verlaten: haar man regelt alles. “Anders voel ik me genoodzaakt om alles voor te laten gaan, behalve mezelf.”

En Miranda denkt dat daar de krux van het probleem ligt. “Het is makkelijk om voor andere te zorgen, maar als ik met mezelf bezig ben wordt ik geconfronteerd met dingen die ik niet leuk vind aan mezelf. Als ik alleen ben, moet ik mezelf echt in bedwang houden.” Miranda wil bezig blijven, anders komt ze in de verleiding. “Ik heb echt regelmatig dat ik tegen mezelf moet zeggen ‘niet doen’.”


Volg de strijd tegen de kilo’s in de Afval Challenge

De Afval Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Sonsport Active Centre, Puur In Balans en Ons Son en Breugel.

Post article

Post article