Search
Close this search box.

Motie moet vrachtverkeer Antoon van de Venstraat tegenhouden

Antoon van de Venstraat in Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Vrachtwagenchauffeurs die van de Boslaan richting de Nieuwstraat rijden weten een ‘sluiproute’: door de Antoon van de Venstraat. Ook zijn er navigatiesystemen die vrachtverkeer door de straat rijden. Een smalle straat die daar niet voor is gebouwd, waarbij vaak auto’s geparkeerd staan op de weg, met alle veiligheidsproblemen van dien.

Dat moet volgens politieke partij Dorpsbelang afgelopen zijn. Met een motie roepen zij het college van burgemeester en wethouders op om een verkeersbesluit te nemen die een einde moet maken aan vrachtverkeer in de Antoon van de Venstraat, waar ook de Esdoornlaan hinder van ondervindt.

Gevaarlijke situaties

“De Antoon van de Venstraat al langere tijd door vrachtverkeer gebruikt wordt als sluiproute van en naar het centrum van Son en Breugel. Deze straat niet berekend is op vrachtverkeer. Vrachtwagens die onder andere de bevoorrading van de grote supermarkten verzorgen, kiezen hun route door de Antoon van de Venstraat. Dit levert gevaarlijke situaties op voor fietsers die vanwege deze verkeersdrukte, genoodzaakt zijn om hun weg te vervolgen over het trottoir.”

Met de motie moet er een einde komen aan vrachtverkeer door de straat. Door het nemen van een verkeersbesluit en het plaatsen van borden kan de rust wederkeren. Alleen voor laden en lossen mogen vrachtwagens dan nog de straat in. De politie en de boa’s moeten hier op toe gaan zien.

De gemeenteraad praat 15 juli over de motie van Dorpsbelang.