Motorliefhebbers kijken ogen uit bij halve eeuw MC Son

Motorliefhebbers kijken ogen uit bij halve eeuw MC Son
Foto: Ons Son en Breugel

50 jaar MC Son, dat kon de vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan. En dat deden zij ook niet met een expositie om het verleden van de club en de sport te eren.

Motorliefhebbers uit heinde en verre trokken naar sporthal de Bongerd, waar Motorclub Son groots uit had gepakt. Ter ere van hun 50-jarige jubileum werd de sporthal omgetoverd tot een expositieruimte waar het heden en verleden gevierd werden.

Wie zich in de sporthal begaf kwam terecht in een warm bad vol motorliefhebbers. Vele van hen gaven hun museumstukken (vaak met bloed, zweet en tranen zelf gerestaureerd) in bruikleen voor de middag. En het resultaat mocht er wezen, met kampioensmotoren van onder ander Jan de Rooij en andere grootheden uit de motorsport.

De club het veel ruimte gereserveerd voor hun eigen kampioen en talenten, zoals vader Stefan van Hoof en zoon Danny van Hoof, Gerwin Buijtels, Ryan Witlox en vele andere. Ook waren er motoren aanwezig van de vijfvoudig wereldkampioen en huidige MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings uit Geldrop, en Dakarganger Hans Vogels.

Wie de drukte even wou ontvluchten kon een drankje bestellen aan de bar van feestcafé de Bongerd en genieten van uniek beeldmateriaal. De club toonde op een scherm vele uren aan verzamelde beelden. In een tweede hal kon rustig leesmateriaal uit het verleden doorgenomen worden.

Post article

Post article

Deel dit nieuws

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Meer nieuws