Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Mudrace: ploeteren door de modder voor het hele gezin

Foto: Ons Son en Breugel

De Stoerderij had gister het domein van haar waterbuffels weer omgebouwd tot een modderig parcours voor de jaarlijkse Mudrace.

Het parcours was dit jaar een stuk zwaarder dan het jaar ervoor, mede door de terugkeer van de lange loopstukken die opgenomen werden in de route. De route van ongeveer twee kilometer kende ook veel meer waterelementen, waardoor er meer kracht vereist werd om het parcours met succes af te leggen.

Je merkt dat de organisatie jaar op jaar meer leert en zo de lat ieder jaar weer hoger legt voor zichzelf en de deelnemers. Buffelboer Arjan Swinkels had dit jaar meer hulp om het evenement in goede banen te leiden, er werd gezorgd door een goede parkeervoorziening en werden hulpmiddelen ter beschikking gesteld om het parcours wat gemakkelijker te lopen zoals touwen aan de waterkant.

Dit jaar heeft de organisatie van het evenement gekozen om drie categorien te maken: de schildpadden, de ‘normale’ mensen en de Snelle Jelles. Een format dat goed uitpakte: door de drempel wat te verlagen en te verhogen kwam plezier voorop te staan en konden de echte fanatiekelingen los zonder gehinderd te worden. Met de stap is de Mudrace meer dan ooit een echt familiefeest geworden voor jong en oud.

Moe, vol trots en modder op plaatsen waar je liever geen modder wil zien gingen de stoere deelnemers weer huiswaarts. Wil je meer foto’s zien? Klik dan op ‘fotoserie’ bovenaan de pagina.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App StoreDownload nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play