Zoek
Sluit dit zoekvak.

Music In Blue loopt zeker geen blauwtje op na verrassend concert

Music In Blue loopt zeker geen blauwtje op na verrassend concert
Foto: Ons Son en Breugel

In een uitverkochte sporthal de Bongerd wist de jeugd van Pro Honore et Virtute te laten zien dat de toekomst niet rooskleurig, maar blauwkleurig is voor de harmonie.

Maanden oefenen gingen vooraf aan het concert Music in Blue van harmonie Pro Honore et Virtute. Na een succesvolle eerste editie in 2012 ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de harmonie, was het in 2017 de beurt aan de jeugd. Vele van hen hadden weinig podiumervaring en Music In Blue zou hun eerste grote concert zijn. Dat eerste grote concert was dan ook meteen in een uitverkochte Bongerd in Breugel, gepresenteerd door Marleen Spooren en Ted Swinkels.

Wie naar het programma keek, zag dat dit geen gewoon harmonieconcert zou gaan worden. Het concert trapte misschien af met een echt harmonie stuk (Free World Fantasy van Jacob de Haan), maar dit ging al snel over in hippe, moderne nummers die je normaal niet van een harmonie zou verwachten zoals Paranoid van Black Sabbath en Euphoria van Loreen. Een verrassende twist die de jeugd zeker aansprak. Dat was ook wel te merken in het enthousiasme waarmee de jonge muzikanten op het podium zaten.

De jeugd van de harmonie hoefde het niet alleen te doen. Zij werden met zang ondersteund door Evelien Slegers, Esmée Kneppers, Tijn Luijben, Lisa verkuijlen, Mischa de Gooijer en Laura Dolmans. Vooral Laura Dolmans, die zelf ook regelmatig een nummertje meespeelde op klarinet, wist hoge ogen te gooien met haar prachtige stem. Nummers als Memory uit de musical Cats kwamen moeiteloos uit haar fluwelen keel. Evelien Slegers heeft vaker op grote podia gestaan zoals de Effenaar en kan de ervaring die ze op heeft gedaan bij Music In Blue zeker meenemen voor de toekomst.

Mischa de Gooijer, een late toevoeging aan het programma, laat zien waarom hij het ver heeft weten te schoppen bij Kinderen Voor Kinderen en als acteur in de musical Pippi. Hopelijk laat Mischa een volgende keer ook zijn talent op de viool en de piano horen. Lisa Verkuijlen staat nog iets wat onwennig op het podium, maar toen ze zittend Miracle van Ilse de Lange ten tonele bracht vielen monden open. Het is ook goed om te zien dat Esmée Kneppers zich al wat meer ontspannen over het podium durfde te bewegen. Ook haar chemie met muzikale duizendpoot Tijn Luijben spatte van het podium af. Alle zes hebben veel profijt gehad van het werk die zangcoach Helga Westerman de afgelopen maanden in hen heeft gestoken.

De echte grote verrassingen van de avond was toch wel de malletgroep en de leerlingslagwerkgroep. De slagwerkers onder leiding van dirigent Patrick van den Heuvel wist een creatieve show neer te zetten met onder andere leuke acts als Drumbone van de Blue Man Group, de 90’s klassieker Wonderfull Days van Charly Lownoise en Mental Theo en de (hoe kunnen we dit het beste omschrijven) ritmische shakers. Het was te zien dat de groep plezier had in hun creatieve uitspattingen en wisten de lachers regelmatig op hun hand te krijgen.

Het gemêleerde publiek is door de jeugd van de harmonie verwend met een fantastische avond. Ondanks dat het duidelijk is dat ze nog veel te leren hebben, zijn ze hard op weg om het eredivisieniveau dat het grote harmonieorkest geniet te halen en door te stromen. Meer foto’s zien? Klik dan bovenaan de pagina op ‘fotoserie’.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play